Güneşlenirken 5 Tatil Tavsiyesi

04-04-2018 18:24
Güneşlenirken 5 Tatil Tavsiyesi
 
Güneş ile yanmamak ve tatilin tadını çıkarmak için 5 İpucu

Tatildeyken yanmamakın zor olabileceğini anladığım kadarıyla, büyük riskler olmaksızın plajdan veya havuzdan nasıl keyif alacağınız konusunda yazmaya karar verdim. Kumsaldaki palmiye ağaçları arasında yürüyüş yapmak ya da havuzun yanında bir meyve suyu alıp götürmek bir zevk değil, bunu yapmamanın bir sorunu değil, soru bu planların tadını çıkarmaya devam etmek için kendimizi nasıl koruyacağımızdır.

Bildiğimiz gibi, güneşlenme riskleri çok büyüktür ve bundan kaçınmak en iyisidir. Cilt kanseri olan hastalar ofisime geldiğinde onlara kaç kez güneş yanıklarını yaktıklarını sordum ve cevaplar o kadar farklı ve endişe verici ki, bu makaleyle daha az yanık hissedersem zaten bir şeyler kazanıyordum.

Tatile giderseniz şu ipuçlarını izleyin:

1. Sabah saat 10:00 ile 16:00 arasında güneşlenmeyin: 10'dan önce ve 4: 00'den sonra istediğiniz açık planların tadını çıkarmak için mükemmel saatler (yürüyüşe çıkma, sahilde kitap okuma, vb.) . 10 ila 4 arasında güneş ışınları daha güçlüdür ve o zamanlar kendinize güneşlenmeksizin diğer aktivitelere bakmak daha iyidir. 
2. Şemsiye veya şapka kullanın: Kesinlikle o zaman dışarıda olmanız gerekiyorsa, geniş kenarlı bir şapka veya karanlık bir şemsiye giymelisiniz. 
3. Geniş spektrumlu güneş koruyucu uygulayın: Konsültasyonda sizi tavsiye eden. 
4. Sıvıları bolca içirin: dehidrasyondan kaçınmak için.
5. Kullandığınız ürünlere dikkat edin: güneşten koruyucular ve bitkisel kökenli kremler veya hatta daha da kötü olan narenciler ciltte yanıkları daha da kötüleştirebilir ve lekeler oluşturabilir (yazıdaki daha fazla bilgi: havuz ve limonata)

Sağlığınız ile oynamamanız ve benim için, kendinizi yanana kadar güneşe maruz bırakmaya karar vermeniz, kendinizi her zaman kaybettiğiniz bir oyundur.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.